Köksluckorna på plats

Nu så har jag äntligen fått mina nya köksluckor på plats! Det gick nästan helt perfekt. Jag var lite osäker på hur det skulle gå att välja färg, material och så. Men företaget jag anlitade var hur service minded som helst. De kom hem till mig med materialprov och färgprov så att det skulle bli enklare att välja – och det utan att det kostade ett enda öre! Fler företag som fungerar på det viset, tack! Det gjorde att det var hur lätt som helst att välja, och resultatet? Ett i det närmaste perfekt kök där det är ett rent nöje att laga mat, baka och allt det där. Min kärlek till matlagning och bakning har mer eller mindre helt kommit tillbaka.

Nu skrev jag ju att jag funderade på svarta högblanka köksluckor men det insåg jag snabbt att det inte alls skulle fungera. Visst är svarta högblanka luckor hur fint som helst, men de skulle vara helt malplacerade i mitt kök. Jag tänkte lite att kontrasten mellan ett vitt kök och glänsande svarta köksluckor skulle kunna bli något riktigt spännande men när jag såg materialproven insåg jag att det skulle skära sig något enormt. Så det blev till att försöka hitta på något annat, och det fanns mycket att välja mellan. Det är kul med valfrihet, men när det finns så många färger, former och material att välja mellan är det lätt hänt att man blir lite villrådig. Det gäller i alla fall mig.

Kökslucka i ask

Mina fina köksluckor i ask!

Professionell hjälp

Som tur var så hade jag hjälp av riktiga erfarna proffs. Mälarkök, som de heter, har lång erfarenhet av köksluckor – och de märks. De kom med riktigt bra smakråd som gjorde det betydligt enklare att välja. Sedan kostade de inte så mycket heller. Eller, köksluckor är ju aldrig helt billigt, om man vill ha något med lite kvalitet, men det blev ändå inte så farligt dyrt. Och slutresultatet var alla gånger värt det, så eftersom jag är nöjd på alla sätt och vis så måste det väl ha varit ett bra pris? Eller?

Nu är bara frågan vad mitt nästa projekt i huset ska bli. Köket känns som det är nästan klart nu. Att huset behöver målas om har jag sagt, men det kanske börjar bli lite för sent på hösten för det? Eller så är det helt rätt tidpunkt. Jag ska kolla runt lite efter en bra målerifirma för att se vad de säger, och hur mycket det kan tänkas kosta. Det vore skönt att få huset målat så snart som möjligt. HELT hemskt ser det inte ut. Men det kunde vara mycket bättre.