Lite om mig

Jag kanske skulle ta och presentera mig lite, så att ni vet vem jag är. Jag heter Stina (överraskning!) och bor numera ute på landet, en bit norr om Norrtälje. Det är också där jag är född och uppvuxen så det är lite som att komma hem igen. Mamma och pappa sålde huset precis efter att jag flyttat hemifrån, då de kände att de inte hade den ork som krävdes för att sköta om det (jag var ett sladdbarn, så de började närma sig pensioneringen redan då, så jag förstår dem). När jag så såg att huset var till salu igen så tänkte jag att jag verkligen ville ha det. Det var när jag verkligen började känna mig utbränd på jobbet och behövde en paus. Mamma och pappa bor i Norrtälje, och vi umgås ofta nu när jag flyttat ”hem” igen.

Själv bodde jag i Södertälje tills helt nyligen där jag arbetade på restaurang och jag har ingenting mot Södertälje egentligen. Men samtidigt, jag har insett att storstäder och så inte riktigt är min stil. Jag trivs bättre närmare naturen (och nära havet också. Östersjön!). Att jag skulle köpa mitt gamla barndomshem var definitivt ingenting som jag trodde var det minsta möjligt. Jag menar, hur många är det egentligen som gör det nuförtiden? Det kan väl knappast vara speciellt vanligt.

När jag bodde i Södertälje jobbade jag som sagt på restaurang – och det gör jag nu också, men bara typ 6 timmar per dag. Egentligen är det halvtid, men det brukar bli lite mer än så i praktiken, men inte mer än jag känner att jag klarar av det. Alla ni som arbetat inom restaurangbranschen vet hur mycket arbete som krävs. Nu har jag också hittat tillbaka till den matlagningsglädje som var den ursprungliga anledningen till att jag en gång valde att utbilda mig till kock. Ett av de bästa beslut jag tagit under hela mitt liv.