Matlagning på YouTube

Matlagning är någonting jag tar på allvar, men inte mer än att jag kan skämta om det också. Det finns ju en del roliga matlagningskanaler på YouTube där matlagningen kanske inte alltid håller hög klass och syftet är att roa mer än någonting annat. Epic Meal Time är ett exempel, även om de nu lagt ner verksamheten, där de, tja, lagade mat på ett rätt extremt sätt. En klassiker är när de gjorde ”Ultimate Pizza Sandwich”, något som kanske inte direkt är hälsosamt, men ändå rätt roligt att se på. Även om jag självklart aldrig skulle laga mat på det sättet själv. Någon måtta får det allt lov att vara!

Men Epic Meal Time fick också en svensk motsvarighet, när ett gäng killar startade ”Regular Ordinary Swedish Meal Time”. Inte lika rolig som Epic Meal Time, men vill man se lite matlagning EXTREME så finns det en del att hämta där också. Och återigen, jag själv skulle aldrig få för mig att laga mat på det viset, utan det lämnar jag åt andra att göra, så tittar jag på spektaklet. I den här videon så har de bestämt sig för att laga pannkakor. Slutresultatet blir faktiskt helt okej, och de recept de följer är inte alls dåliga. Men… Det hela görs på ett rätt så annorlunda vis.

Det var lite om matlagningsprogram på YouTube. På många vis föredrar jag sådana här humoristiska matlagningsprogram framför mer seriösa. Seriösa matlagningsprogram kan ofta få mig lite irriterad, typ ”sådär skulle inte jag gjort!”, även om det också finns de som är bättre än andra. Men jag antar att matlagningsprogram oftast inte riktar sig till professionella kockar – jag tillhör nog helt enkelt inte målgruppen.