Tankar om kök

Skvaller är någonting som jag inte ger mycket för, men jag ska ändå erkänna att jag har lite av en svaghet – kändiskök. Av någon anledning som jag inte förstår så tycker jag det är spännande hur köken ser ut hos olika kändisar. I och för sig tycker jag alltid det är spännande med kök, så till viss del är det nog köken som lockar snarare än kändisarna. Ibland tänker jag att ”varför gör de med sitt kök”, ibland tänker jag att ”oj, det där var en smart idé. Normalt så tycker jag inte speciellt mycket om Expressen, men deras serie ”Kändisköket” gillar jag, videor där olika kändisar visar sina kök och lagar mat.

Varthän med mitt kök?

Så tillbaka till frågan hur jag själv ska göra med mitt kök nu när jag ska fixa till det. Det kommer att behövas nya köksluckor, så mycket är klart, men vilken sort vet jag inte riktigt. En liknande modell som de som jag minns från min barndom kanske? Nej, det blir lite väl nostalgiskt tycker jag. Jag måste sätta min egen prägel på huset. Så det blir nog köksluckor av ett annat snitt. Svarta högblanka kanske? Men det känns inte riktigt rätt det heller. Jag får helt enkelt ta och fundera vidare på hur jag ska göra.

Sedan så är det väl också så att det är mer än köksluckorna som behöver ordnas med. Köket behöver helt klart målas om och det komplicerar ju det hela en del. Jag vet inte om jag ska skaffa nya köksluckor (och köksbänk) först och måla sedan eller tvärtom. Men det är nog bäst att måla först. Enklare att välja utseende och färg på köksluckorna på det viset. Nu ska jag nog inte måla själv (riktigt så händig är jag inte), så det blir till att anlita målare.

Det blir nog mitt nästa projekt. Vi hörs när vi råkas!