Välkommen till Stinas!

Hej och välkomna till mitt lilla krypin, min blogg om livet på landet, på flykt från storstadens stress och jäkt. Efter att ha jobbat i flera år på en restaurang kände jag helt enkelt att jag behövde en förändring – jag höll på att bli utbränd helt enkelt. Jag valde därför att förverkliga något av en dröm som jag har – jag köpte helt enkelt mitt barndomshem där jag växte upp, ett hus ute på landet som kanske sett sina bästa dagar, men som jag har så många fina minnen från. Det ska jag nu renovera och fixa till så att det blir precis så fint som jag minns det från min barndom (Det är redan väldigt fint, men lite slitet om man säger så).

Inte bara huset

Nu kommer jag inte bara att ägna mig åt mitt nygamla hus även om jag skulle vilja det. För tillfället jobbar jag deltid på en liten restaurang, vilket är ett tempo som passar mig för tillfället när jag håller på att återhämta mig så att säga. Men min dröm är att öppna min egen Bed & Breakfast, vilket är lite av slutmålet med min upprustning av familjehemmet. Men vi får se hur det går med det, det är en bit kvar om man säger som även om det definitivt finns tillräckligt med utrymme.

Att jag nästan gick in i väggen när jag jobbade heltid (mer än heltid – långa dagar blev det!) på restaurang har inte ändrat på en sak: jag tycker fortfarande det är väldigt kul att laga mat och baka, men kanske inte typ 12 timmar om dagen. Det blev lätt så på restaurang – ni förstår inte hur stressigt det kunde vara! Att jobba deltid (fast det blir snarare 6 timmar per dag) passar mig bättre. Då har jag fortfarande tillräckligt med energi över för att experimentera i köket hemma.

Om nu någon inte förstått det så heter bloggen som den gör för att jag heter Stina. Stinas krypin helt enkelt. Men det är nog ganska uppenbart. Hur som helst, nu sätter vi igång här, min lilla blogg om livet på landet och att ladda batterierna igen! Välkomna!